سید مهدی طبیب زاده با اشاره به سیاست‌های اشتباه گفت: هم تولیدکنندگان بخش خصوصی و هم تعدد مراکز تصمیم‌گیری در بخش دولتی باعث شدند که ما برند خود را در دنیا از دست بدهیم.

Image result for persian carpet isfahan

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان با اشاره به اینکه در حوزه صاردات باید به ارائه یک کالای خوب، باکیفیت، منسجم و در فصل و زمان مناسب توجه داشته باشیم اظهار داشت: بدون توجه به این نکات و همچنین قیمت مطلوب و سلیقه بازار نمیتوایم در عرصه جهانی رقابت کنیم.

وی با بیان اینکه سیاست‌های اشتباه در حوزه فرش باعث شده که تصمیم‌گیری متمرکز در این حوزه به تفرق تبدیل شود گفت: متاسفانه ایران جایگاه خود را در جهان در زمینه فرش از دست داده است چون ما نتوانستیم با رقبای خود در سطح بین‌المللی رقابت کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان عدم توجه به سلیقه بازار، عدم نظارت مناسب بر ارائه جنس با کیفیت و وجود شرکت‌ها و تعاونی‌های متفاوت و متعدد از جمله عوامل تاثیرگذار بر بازار فرش ایران در حوزه بین‌الملل دانست و افزود: هم تولیدکنندگان بخش خصوصی و هم تعدد مراکز تصمیم‌گیری در بخش دولتی باعث شدند که ما برند و شهرت خود را در زمینه فرش در دنیا از دست بدهیم.

Image result for persian carpet isfahan

وی نگاه خود اشتغالی و صرفاً حرفه‌ای، شغلی و برای کسب درآمد بدون توجه به جنبه‌های هنری کار را از دیگر آسیب‌های این حوزه برشمرد و گفت: ارائه کار بی‌کیفیت و قرار دادن منابع گران قیمت به بافندگان که موجب بالا رفتن قیمت تمام شده فرش شده و باعث شد که کشورهایی چون چین، هند و تا حدودی پاکستان با سیاست‌های متمرکز و منسجم در کیفیت و قیمت فرش رفته رفته بازار جهانی را در اختیار گرفتند.

طبیب‌زاده با اشاره به برنامه‌ها و عملکرد اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: در نمایشگاه فرش امسال توانستیم فعالان حوزه فرش استان کرمان را دور هم جمع کنیم و بر این باوریم که هنوز امکان احیای فرش ایران وجود دارد.

Image result for persian carpet isfahan

وی با اشاره به اهمیت صادرات و نقش آن در برون رفت کشور از مشکلات تصریح کرد: کاهش قدرت خرید، کاهش درآمد و انباشت محصولات نشان می‌دهد که بازار داخلی کفایت کالای تولید شده را ندارد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان به عدم توجه تولیدکنندگان به کیفیت و تکنولوژی و وجود رقبای جدی در بحث صادرات در دنیا اشاره کرد و افزود: صادرات کار آسانی نیست و همه ارکان خصوصی و دولتی در کشور باید به این باور برسند که صادرات تنها راه نجات کشور است.

وی با بیان اینکه صادرات ما در حال حاضر میعانات گازی، پتروشیمی، سنگ‌آهن، مس و … است گفت: هیچ کدام از این اقلامی که صادر می‌کنیم کالای تکنولوژی نبوده و ارزش افزوده ایجاد نکرده و این اقلام بهره‌وری پایین داشته و صادرات آنها اقتصادی نیست.

Related image